Jadłospis
JADŁOSPIS
oddział w szkole:
ALERGENY:
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki
—————————————————————
Dzieci bez ograniczeń mają udostępnioną do picia wodę mineralną niegazowaną.
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9, 10, 11 według oświadczenia producenta.
Posiłki sporządzane są na bieżąco ze świeżych i sezonowych produktów w związku z tym mogą wystąpić niewielkie zmiany w jadłospisie.